Antena 3 CNN Externe Rusia a vândut anul trecut arme în valoare de peste 13 miliarde de dolari

Rusia a vândut anul trecut arme în valoare de peste 13 miliarde de dolari

Rusia a vândut anul trecut arme în valoare de peste 13 miliarde de dolari
28 Ian 2014   •   16:58

În 2013, Rusia a exportat arme în valoare de peste 13 miliarde de dolari, a declarat recent directorul Rosoboronexport, Anatoly Isaykin.

Potrivit acestuia, Rusia a vândut arme şi echipamente militare în valoare de 13,2 miliarde USD în 2013. China a fost principalul client, iar celelate două ţări cu importuri semnificative de asenal rusesc sunt India şi Vietnam. In total, Rosoboronexport a exportat în 60 de ţări.

Isaykin a precizat că pentru următorii 2-3 ani, valoarea armelor exportate ar trebui să rămână la aceeaşi valoare. Noile tipuri de echipamente, care ar putea reprezenta un interes pentru clienţii străini, ar trebui mai întâi să fie incluse în arsenalul armatei ruse, de-abia după aceea ele putând fi exportate, a adăugat oficialul.

Deocamdată, exporturile de arme ruseşti nu pot depăşi 15 miliarde de dolari, în condiţiile în care există un război în Siria, Libia şi Egiptul se confruntă cu revoluţii politice, iar Iranul se află sub un embargou internaţional. În mod tradiţional, aceste ţări se numărau printre cei mai fideli clienţi ai pieţei ruseşti de armament.

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close