Antena 3 CNN Externe Rusia acceptă negocieri cu Ucraina dacă militarii ucraineni vor depune armele

Rusia acceptă negocieri cu Ucraina dacă militarii ucraineni vor depune armele

Rusia este pregătită să accepte negocieri cu Ucraina, dacă armata ucraineană încetează să opună rezistenţă, a afirmat vineri ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov.

Rusia acceptă negocieri cu Ucraina dacă militarii ucraineni vor depune armele
Sursa foto: Twitter/ 10TV
de Alexandra Ionescu    |    25 Feb 2022   •   13:14

"Noi suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, prin condiţia ca forţele armate ucrainene să asculte apelul nostru şi să depună armele", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Serghei Lavrov, citat de cotidianul Le Monde.

Serghei Lavrov susţine că armata rusă nu intenţionează să ocupe Ucraina, ci doar să asigure "demilitarizarea" ţării, informează Mediafax.

"Nu vrem ca Ucraina să mai fie controlată din exterior", a susţinut Serghei Lavrov, potrivit agenţiei RIA Novosti.

În cursul zilei de vineri, Serghei Lavrov s-a întâlnit și cu ministrul de externe al LPR, Vladislav Deinego și prim-adjunct al ministrului de externe al RPD Serghei Peresada.

„Rusia nu putea rămâne indiferentă la apelurile directe ale șefilor dumneavoastră de stat pentru asistență militară în fața unui agresor. În conformitate cu obligațiile noastre aliate, președintele Putin a decis să conducă o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, astfel încât, eliberați de această opresiune, ucrainenii își pot determina liber viitorul”, a spus ministrul rus.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Război Ucraina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close