Antena 3 Externe Rusia acuză Libia că antrenează rebelii sirieni

Rusia acuză Libia că antrenează rebelii sirieni

de G.C.P    |    08 Mar 2012   •   15:16
Rusia acuză Libia că antrenează rebelii sirieni

Rusia a acuzat recent Libia că susţine rebelii sirieni, care luptă împotriva actualului regim de la Damasc. Oficialii ruşi de la ONU au afirmat că pe teritoriul Libiei sunt tabere de antrenament pentru luptătorii de gherilă, care vor să răstoarne "guvernul legitim" al lui Bashar al-Assad.

"Suntem îngrijoraţi de rapoartele primite din Libia conform cărora autorităţile de la Tripoli susţin aşa-zişii revoluţionari sirieni. În Libia există tabere de antrenament speciale, unde aceştia se pregătesc pentru confruntări de gherilă", a spus Vitaly Churkin, reprezentantul permanent al Moscovei la ONU.

Churkin a spus că rebelii sunt trimişi în Siria pentru a ataca regimul de la Damasc. "Acest lucru nu poate fi acceptat. Acest gen de activitate subminează stabilitatea din Orientul Mijlociu", a mai spus diplomatul rus.

Peste 7500 de oameni au fost ucişi în Siria de la începutul revoltelor declanşate împotriva Preşedintelui Bashar al-Assad.

Rusia este cel mai mare furnizor de armament pentru guvernul de la Damasc şi până de curând deţinea chiar şi o bază militară navală pe teritoriu sirian.

Luna trecută, Rusia şi China şi-au exercitat dreptul de veto în Consiliul de Securitate a Naţiunilor Unite, atunci când s-a respins o iniţiativă ce viza noi sancţiuni împotriva Siriei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close