Antena 3 CNN Externe Rusia acuză presa occidentală de cenzură

Rusia acuză presa occidentală de cenzură

Rusia acuză presa occidentală de cenzură
16 Apr 2014   •   18:08

Poziţia Moscovei în ceea ce priveşte Ucraina nu ajunge să fie cunoscută de cetăţenii europeni din cauză că se loveşte de "zidul de beton al cenzurii", a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse.

"Practic, în acest moment, cititorii şi telespectatorii din Europa nu se află în situaţia de a obţine informaţii complete, sunt privaţi de dreptul la libertatea de a-şi alege informaţiile. Acest lucru poate fi constatat cu un profund regret, dar, din păcate, aşa stau lucrurile", a declarat Peskov, într-un interviu acordat postului de televiziune "Rossia-24", preluat de INTERFAX.

Peskov a subliniat faptul că autorităţile ruse, parlamentari, ministrul de externe Serghei Lavrov, preşedintele Vladimir Putin, duc o campanie intensă de informare corectă "pentru a explica poziţia Rusiei, pentru a încerca să risipească anumite zvonuri şi acuzaţii".

"Aceste explicaţii nu ajung unde trebuie, pentru că se lovesc de zidul dur de beton al cenzurii. Aşa ceva nu am mai văzut şi, sincer vorbind, nu credeam că acest lucru se poate întâmpla aşa, pe faţă", a afirmat secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Ucraina cenzura
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close