Rusia acuză un oficial de la Casa Albă de ingerinţă în afacerile interne ruse

de G.S.    |    30 Mar 2013   •   12:59
Rusia acuză un oficial de la Casa Albă de ingerinţă în afacerile interne ruse Foto: Agerpres

Rusia o acuză pe Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, de ingerinţă în afacerile interne ruse, după ce aceasta a comparat recentele inspecţii la sediile ONG-urilor ruse cu o "vânătoare de vrăjitoare", informează AFP.
   
Victoria Nuland a declarat de curând că Washingtonul va continua să susţină organizaţii nonguvernamentale ruse pentru apărarea drepturilor omului. "Controalele efectuate la ONG-uri par a fi menite să submineze activităţile importante ale societăţii civile din întreaga ţară", afirmase Nuland. "Amploarea controalelor ne îngrijorează şi ne sugerează că este vorba despre un fel de vânătoare de vrăjitoare", a adăugat ea.
   
"Comentariile Victoriei Nuland, care a comparat inspecţiile de rutină la sediile ONG-urilor cu o ?vânătoare de vrăjitoare? nu pot fi considerate decât cinism şi provocări", a reacţionat Aleksandr Lukacevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.
   
"Faptul că Victoria Nuland a insistat că Washingtonul va continua să susţină organizaţii ruse pentru apărarea drepturilor omului reprezintă o ingerinţă directă în afacerile noastre interne", a subliniat oficialul rus.
   
Autorităţile ruse au iniţiat săptămâna trecută o serie de inspecţii la ONG-uri, inclusiv la organizaţia pentru drepturile omului Memorial şi la filiala rusă a Amnesty International. Controalele au fost efectuate în virtutea unei legi de la sfârşitul anului 2012 prin care ONG-urile ruse care beneficiază de finanţare din străinătate sunt obligate să se înscrie într-un registru al "agenţilor străini".

Parteneri
x close