Antena 3 CNN Externe Rusia acuză un oficial de la Casa Albă de ingerinţă în afacerile interne ruse

Rusia acuză un oficial de la Casa Albă de ingerinţă în afacerile interne ruse

Rusia acuză un oficial de la Casa Albă de ingerinţă în afacerile interne ruse
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    30 Mar 2013   •   12:59

Rusia o acuză pe Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, de ingerinţă în afacerile interne ruse, după ce aceasta a comparat recentele inspecţii la sediile ONG-urilor ruse cu o "vânătoare de vrăjitoare", informează AFP.
   
Victoria Nuland a declarat de curând că Washingtonul va continua să susţină organizaţii nonguvernamentale ruse pentru apărarea drepturilor omului. "Controalele efectuate la ONG-uri par a fi menite să submineze activităţile importante ale societăţii civile din întreaga ţară", afirmase Nuland. "Amploarea controalelor ne îngrijorează şi ne sugerează că este vorba despre un fel de vânătoare de vrăjitoare", a adăugat ea.
   
"Comentariile Victoriei Nuland, care a comparat inspecţiile de rutină la sediile ONG-urilor cu o ?vânătoare de vrăjitoare? nu pot fi considerate decât cinism şi provocări", a reacţionat Aleksandr Lukacevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.
   
"Faptul că Victoria Nuland a insistat că Washingtonul va continua să susţină organizaţii ruse pentru apărarea drepturilor omului reprezintă o ingerinţă directă în afacerile noastre interne", a subliniat oficialul rus.
   
Autorităţile ruse au iniţiat săptămâna trecută o serie de inspecţii la ONG-uri, inclusiv la organizaţia pentru drepturile omului Memorial şi la filiala rusă a Amnesty International. Controalele au fost efectuate în virtutea unei legi de la sfârşitul anului 2012 prin care ONG-urile ruse care beneficiază de finanţare din străinătate sunt obligate să se înscrie într-un registru al "agenţilor străini".

×
Subiecte în articol: Rusia SUA Casa Alba
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close