Antena 3 CNN Externe Rusia acuză SUA că-i înscenează folosirea unor arme chimice sau nucleare în Ucraina

Rusia acuză SUA că-i înscenează folosirea unor arme chimice sau nucleare în Ucraina

Propaganda rusă încearcă o nouă ”lovitură”. Presa de stat, dar și paginile oficiale ale ambasadelor, înclusiv în România, anunță că Statele Unite ale Americii urmăresc să însceneze utilizarea de către forțele ruse a unor arme chimice sau nucleare în Ucraina.

Rusia acuză SUA că-i înscenează folosirea unor arme chimice sau nucleare în Ucraina
Sursa foto: Facebook/ Ambasada Rusiei în România
de Cerasela Stafie    |    23 Apr 2022   •   17:28

”SUA au trei moduri de a acuza Rusia că folosește arme de distrugere în masă în Ucraina”, transmite agenția de presă rusă de stat TASS, citându-l pe șeful Forței ruse de protecție împotriva radiațiilor, chimiei și biologice, Igor Kirillov. Aceeași informație apare și pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România, dar este citat ministerul rus al Apărării.

”Scenariile de acuzare a Rusiei sunt planificate. Primul este un incident înscenat sub un steag fals, cel mai probabil. Al doilea este folosirea sub acoperire a armelor de distrugere în masă în cantități mici pentru a suprima voința și capacitatea de a rezista. Al treilea, și cel mai puțin probabil scenariu, este folosirea deschisă a armelor de distrugere în masă pe câmpul de luptă în cazul în care armele convenționale nu reușesc, cel mai probabil într-o zonă de luptă”, a spus Igor Kirillov.

Potrivit informațiilor publicate, rușii știu cu exactitate și locațiile unde urmează să fie înscenate astfel de atacuri. Astfel, în primul scenariu sunt menționate instalațiile chimice și biologice din Harkov și Kiev, dar ”nu pot fi excluse la instalațiile nucleare, în primul rând la centrala nucleară Zaporojie, care se află sub controlul Rusiei”.

”În plus, conducerea ucraineană se gândește serios să atace depozitarea deșeurilor radioactive la Uzina chimică Pridnestrovsky din localitatea Kamenskoye din regiunea Dnepropetrovsk”, a spus Kirillov.

Al doilea scenariu - utilizarea secretă a armelor de distrugere în masă în volume mici - a fost fost luat în considerare la uzina de oțel Azovstal. ”Dar ordinul comandantului suprem suprem de a anula atacul asupra întreprinderii și a distrus și planurile Pentagonului”, a precizat oficialul rus.

Astfel de declarații din partea Moscovei sunt, de regulă, îngrijorătoare. Kremlinul și-a făcut un renume din a-i acuza pe alți că încearcă să facă exact ce au rușii de gând sau că încearcă să le însceneze trupelor lor lucruri pe care chiar le comit.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close