Antena 3 CNN Externe În Rusia au început alegerile parlamentare. Acestea vor dura 3 zile

În Rusia au început alegerile parlamentare. Acestea vor dura 3 zile

Alegerile de trei zile au loc în Rusia în perioada 17-19 septembrie, rușii își aleg deputații în Duma de Stat din cea de-a opta legislatură, reprezentanții ai 39 de parlamente regionale și locale și șefii din nouă regiuni.

În Rusia au început alegerile parlamentare. Acestea vor dura 3 zile
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Sep 2021   •   09:15

Votul a început în zorii zilei de 17 septembrie în Extremul Orient, într-o țară care acoperă 11 fusuri orare.

Vor fi aleși toți cei 450 de deputați în camera inferioară a parlamentului, sau Duma de Stat. Concomitent , între 17 și 19 septembrie, au loc alegeri locale în nenumărate regiuni.

Kremlinul mizează puternic pe votul locuitorilor din estul Ucrainei controlat de separatişti.

Ministerul de Externe ucrainean a exprimat un „protest vehement”, acuzând Moscova de „încălcare flagrantă a normelor şi principiilor dreptului internaţional, a Constituţiei şi a legislaţiei în vigoare în Ucraina”, pentru desfășurarea algeerilor ruse în teritoriile ocupate şi a cerut comunităţii internaţionale să nu recunoască rezultatul votului.

Votul va fi repartizat pe trei zile pentru a preveni aglomerația din cauza pandemiei COVID-19, care a devastat Rusia, în ciuda faptului că a fost prima țară din lume care a omologat un vaccin.

În algerile de anul acesta, Opoziția pornește cu frâna de motor trasă, din cauză că autoritățile au blocat sistemul de ”vot inteligent” creat în 2018 de opozantul Alexei Navalnîi și colaboratorii săi. Astfel, dispare orice element de surpriză. Rusia Unită nu întâmpină nicio dificultate, și s-ar putea spune că viitorul este previzibil. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia alegeri parlamentare opozitie Ucraina
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close