Antena 3 CNN Externe Google, amendat de Rusia cu aproape 100 de milioane de dolari

Google, amendat de Rusia cu aproape 100 de milioane de dolari

Google, o divizie a grupului american Alphabet, a primit o amendă de 7,2 miliarde de ruble, aproape 100 de milioane de dolari. Decizia a fost a unui tribunal din Moscova.

Google, amendat de Rusia cu aproape 100 de milioane de dolari
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Dec 2021   •   23:57

Autoritățile ruse au precizat că gigantul a eșuat în mod repetat a șterge conținutul pe care Rusia îl consideră ilegal. Este și prima amendă de acest fel care reprezintă un procent din cifra de afaceri.

În acest an, Rusia crescut presiunea asupra industriei tech, într-o campanie pe care criticii o caracterizează drept o încercare a autorităților ruse de a exercita un control mai strâns asupra internetului, despre care spun că amenință libertatea individuală și corporativă.

Google a transmis, într-un e-mail, că va studia hotărârea instanței înainte de a decide cu privire la pașii suplimentari.

Mai multe companii de tehnologie străine s-au confruntat cu amenzi mai mici din partea Rusiei, de-a lungul acestui an. Sancțiunea de vineri reprezintă este prima care impune un procent din cifra anuală de afaceri a unei companii, mărind considerabil suma, scrie The Guardian.

Nu s-a precizat procentul, deși unele calcule arată că echivalează cu puțin peste 8%. Rusia a ordonat companiilor să șteargă postările care promovează abuzul de droguri, distracții periculoase și informații despre arme sau explozivi de casă, precum și pe cele ale grupurilor pe care le desemnează drept extremiste sau teroriste.

Google, care a plătit anul acesta amenzi de peste 32 de milioane de ruble pentru încălcarea conținutului, este în dezacord cu Moscova cu privire la o serie de probleme.

Totodată, Moscova a cerut ca 13 companii de tehnologie străine, în mare parte din SUA, care includ Google și Meta Platforms, să-și facă reprezentanțe pe teritoriul țării. În caz contrar, se pot confrunta cu posibile restricții sau chiar interdicții totale.

×
Subiecte în articol: amenda Google
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close