Antena 3 CNN Externe Rusia amendează Google pentru conținutul ”fals” cu privire la războiul din Ucraina

Rusia amendează Google pentru conținutul ”fals” cu privire la războiul din Ucraina

Un tribunal rus a amendat compania Google cu 11 milioane de ruble (137.763 de dolari) pentru că nu a șters informațiile ”false” despre conflictul din Ucraina și pentru videoclipurile de pe YouTube produse de grupurile de extremă dreapta ucrainene.

Rusia amendează Google pentru conținutul ”fals” cu privire la războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    21 Apr 2022   •   13:10

Organismul de supraveghere al comunicațiilor din Rusia a declarat la începutul acestei luni că ia măsuri pentru a pedepsi Google pentru ”împrăștierea de falsuri” pe YouTube și a avertizat anterior compania americană că va fi amendată dacă nu se va conforma, ca parte a unei lupte mai ample cu firmele străine de tehnologie și mass-media, pentru a controla fluxurile de informații.

Google a fost găsit vinovat de săvârșirea de ”infracțiuni administrative” și amendat cu 4 milioane de ruble și 7 milioane de ruble în două cazuri, a declarat joi Tribunalul districtual Tagansky din Moscova.

Google nu a răspuns până în prezent solicitărilor de a comenta această situație, scrie Reuters.

Agenția de presă TASS a spus că amenzile se referă la ceea ce Moscova consideră distribuirea de date inexacte despre pierderile trupelor ruse și victimele civile în Ucraina, precum și distribuția de clipuri video pe YouTube produse de grupuri de extremă dreapta ucrainene, cum ar fi batalionul naționalist Azov.

Agenția de presă RIA a anunțat, joi, că un alt dosar a fost întocmit împotriva Google pentru ceea ce spunea că este distribuirea de videoclipuri pe YouTube care solicitau atacuri teroriste în Rusia.

×
Subiecte în articol: Rusia amenda Google Război Ucraina
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close