Antena 3 CNN Externe Rusia amenință că va limita exporturile cu grâu doar la țările „prietenoase”

Rusia amenință că va limita exporturile cu grâu doar la țările „prietenoase”

Fostul președinte rus și înalt oficial de securitate Dmitri Medvedev a amenințat vineri că va restricționa exporturile de produse agricole și alimentare doar către țările „prietenoase” ale Rusiei.

Rusia amenință că va limita exporturile cu grâu doar la țările „prietenoase”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Apr 2022   •   12:32

Ca răzbunare pentru sancțiunile impuse de Occident pentru invazia sa din Ucraina, Rusia „nu va furniza produse agricole inamicilor noștri”, a avertizat Medvedev vineri pe canalul său Telegram.

„Vom furniza alimente și culturi numai prietenilor noștri”, a spus el, adăugând că Rusia „va vinde atât pentru ruble, cât și pentru moneda națională în proporții convenite”.

”Din fericire avem mulţi prieteni şi ei nu sunt deloc în Europa sau America de Nord”.

Medvedev a spus că mâncarea este o „armă silențioasă” în lupta împotriva sancţiunilor occidentale. „Silențioasă, dar de rău augur”, a adăugat el, potrivit Politico.

El a mai spus că Rusia nu va cumpăra nimic de la „dușmanii săi”. În 2014, a impus interdicția importului de produse agricole selectate din UE și din alte țări occidentale, în urma sancțiunilor după anexarea Crimeei.

Declarațiile lui Medvedev vin la o zi după ce Ministerul Agriculturii din Rusia a impus o cotă la exporturile de ulei de floarea-soarelui și a interzis exportul de semințe de floarea soarelui și de rapiță.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, conform Observatorului Complexității Economice. Interdicția ar constitui un alt element într-o criză a foametei care se profilează.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina export grau
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close