Antena 3 CNN Externe Rusia amenință Norvegia cu un atac nuclear: "Este foarte periculos ce face Norvegia. Populația va avea de suferit "

Rusia amenință Norvegia cu un atac nuclear: "Este foarte periculos ce face Norvegia. Populația va avea de suferit "

Rusia amenință Norvegia cu un atac nuclear: "Este foarte periculos ce face Norvegia. Populația va avea de suferit "
01 Noi 2016   •   08:44

Norvegia a fost amenințată de politicieni seniori ruși că ar putea deveni în curând o țintă de război, după ce norvegienii au permis mobilizarea a 330 de pușcași marini.

Frants Klintsevich, un adjunct în comitetul de apărare și securitate al Rusiei, a explicat că detașarea de pușcași marini din Statele Unite în Vaernes face parte dintr-o mobilizare armată americană și a adăugat că Norvegia devine, astfel, un jucător în eventualitatea izbucnirii unei confruntări nucleare.

Klintsevich a explicat, pentru postul rus TV2, conform Daily Mail, că mobilizarea pușcașilor marini în Norvegia este privită de la Kremlin ca o amenințare militară directă.

Norvegia s-a alăturat NATO în 1949, dar doar după ce a asigurat Uniunea Sovietică de la acel moment că nu va permite niciodată staționarea de trupe străine pe teritoriul său.

“Este foarte periculos pentru Norvegia și norvegieni. Cum ar trebui să reacționăm acum? Nu am mai avut Norvegia pe lista de ținte strategice până acum, dar dacă la asta se ajunge, populația Norvegiei va avea de suferit”, a explicat oficialul.

“Pentru că trebuie să reacționăm împotriva amenințărilor militare. Și chiar avem la ce să reacționăm, să recunoaștem”, a adăugat oficialul rus.

Ministrul de apărare al Norvegiei, Ine Eriksen Soreide, a respins categoric acuzele Rusiei și a explicat că mobilizarea militară de la Vaernes – la aproximativ 1.100 de kilometri distanță de granița rusă – este doar un test și trupele vor fi relocate anul viitor.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close