Antena 3 CNN Externe Rusia ameninţă voalat România! Maria Zaharova: "Dacă ar fi îngrijorată, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă"

Rusia ameninţă voalat România! Maria Zaharova: "Dacă ar fi îngrijorată, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă"

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză România de provocări în regiune prin "aprinderea spiritelor în Moldova" şi susţinerea Ucrainei.

Rusia ameninţă voalat România! Maria Zaharova: "Dacă ar fi îngrijorată, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă"
Sursa foto: Profimedia Images/ Mikhail Japaridze/TASS
de Mia Lungu    |    13 Sep 2023   •   11:25

Maria Zaharova a comentat poziția României vorbind despre provocări și intrigi politice.

"Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune.

Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România - n.r.) participă. Așadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu.", a declarat Maria Zaharova pentru agenţia de presă de stat Ria Novosti.

Ministerul rus de Externe afirmă că autorităţile române nu au arătat oficial că fragmentele de dronă căzute pe teritoriul României ar aparţine Rusiei.

"Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (...) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii", a spus Maria Zaharova.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close