Rusia ameninţă Ucraina cu restricţionarea energiei electrice, dacă tăierile de curent din Crimeea vor continua

de A.M    |    08 Sep 2014   •   15:23
Rusia ameninţă Ucraina cu restricţionarea energiei electrice, dacă tăierile de curent din Crimeea vor continua

Rusia ar putea începe să restricționeze alimentarea cu electricitate a Ucrainei dacă tăierile de curent din Crimeea vor continua, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev într-un interviu pentru ediția de luni a cotidianului Vedomosti, transmite AGERPRES.
"Anumite părți din Ucraina se confruntă de asemenea cu o penurie de electricitate și primesc energie electrică din Rusia. Iar cel care a luat deciziile deloc înțelepte de a restricționa alimentarea cu electricitate a Crimeii ar trebui să știe că sunt posibile măsuri simetrice", a spus Medvedev.

Agențiile ruse de presă au relatat că la 31 august întreruperi de câteva ore ale alimentării cu electricitate s-au produs în mai multe orașe din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată în martie de Rusia, autoritățile locale acuzând Kievul de ''sabotaj''. Potrivit autoritățile din Crimeea, Ucraina reduce alimentarea cu electricitate în fiecare seară, mai scrie RIA Novosti.

Crimeea este puternic dependentă de alimentarea cu electricitate din Ucraina. Kievul asigură 70-80% din consumul de electricitate din peninsulă.x close