Antena 3 CNN Externe Avertisment de la Moscova: Rusia este pregătită pentru un răspuns militar, dacă NATO ignoră preocupările sale

Avertisment de la Moscova: Rusia este pregătită pentru un răspuns militar, dacă NATO ignoră preocupările sale

Moscova lansează avertismente pentru NATO. Un înalt oficial a declarat că Rusia este pregătită pentru un răspuns militar în cazul în care preocupările îi sunt ignorate.

Avertisment de la Moscova: Rusia este pregătită pentru un răspuns militar, dacă NATO ignoră preocupările sale
Sursa foto: Twitter/ Euromaidan Press
de Cerasela Stafie    |    20 Dec 2021   •   15:52

Rusia este pregătită pentru un răspuns militar dacă NATO continuă să ignore preocupările de securitate ale Moscovei, a declarat luni adjunctul ministrului rus de externe Serghei Ryabkov.

”Am spus că vom găsi forme de răspuns, inclusiv prin mijloace militare și militare-tehnice (n.r.- dacă NATO ignoră din nou preocupările Moscovei)”, a declarat diplomatul rus de rang înalt pentru TASS.

"Reafirm acest lucru. Va trebui să echilibrăm activitățile care ne preocupă, pentru că riscurile sunt în creștere, cu contramăsurile noastre", a spus Ryabkov.

Înaltul diplomat rus a mai subliniat că Rusia va încerca să prevină acest scenariu, fiind conștient de necesitatea de a menține un dialog pentru a evita implicații grave.

Pe 17 decembrie, Ministerul rus de Externe a lansat două proiecte de documente rusești privind furnizarea de garanții de securitate juridică din partea Statelor Unite și a NATO.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut anterior NATO să înceapă discuții de fond privind garanțiile de securitate fiabile pe termen lung pentru Rusia. El a subliniat că Rusia are nevoie de garanții obligatorii din punct de vedere juridic, deoarece Occidentul nu și-a îndeplinit angajamentele verbale.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov reporterilor, consilierul prezidențial Iuri Ușakov i-a spus consilierului american pentru securitate națională, Jake Sullivan, că Moscova este gata să înceapă imediat discuțiile cu privire la proiectele de documente privind garanțiile de securitate. Rusia va fi reprezentată la aceste discuții de ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close