Antena 3 Externe Rusia anunţă că expulzează diplomați din 23 de ţări, în cazul Skripal

Rusia anunţă că expulzează diplomați din 23 de ţări, în cazul Skripal

30 Mar 2018   •   18:47
Rusia anunţă că expulzează diplomați din 23 de ţări, în cazul Skripal

Ministerul rus de Externe a anunţat vineri că a informat ambasadorii din cele mai multe ţări care au dispus să fie expulzaţi diplomaţi ruşi că un număr egal de diplomaţi de-ai lor au fost declaraţi persoane non gratae, relatează The Associated Press.

Ambasadorii convocaţi vineri provin din 23 de ţări care expulzează ruşi în legătură cu otrăvirea în Marea Britanie a lui Serghei Skripal, un fost agent dublu rus, şi a fiicei sale Iulia, a precizat ministerul într-un comunicat.

Moscova a anunţat joi că expulzează 60 de diplomaţi americani şi închide Consulatul american de la Sankt Petersburg, ca măsură de retorsiune faţă de măsuri similare anunţate de Washington, scrie news.ro.

Ţările informate vineri cu privire la aceste expulzări sunt: Australia, Albania, Germania, Danemarca, Irlanda, Spania, Italia, Canada, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Ucraina, Finlanda, Franţa, Croaţia, Cehia, Suedia şi Estonia.

Rusia urmează să examineze expulzări ”în oglindă” de diplomaţi din Belgia, Ungaria, Georgia şi Muntenegru.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close