Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că a distrus un lot mare de arme din SUA și Europa

Rusia anunță că a distrus un lot mare de arme din SUA și Europa

Armata rusă a anunțat că a distrus un lot mare de arme din Statele Unite și Europa pe teritoriul fabricii de aluminiu Zaporozhye, cu rachete de croazieră Kalibr.

Rusia anunță că a distrus un lot mare de arme din SUA și Europa
Sursa foto: Twitter/venik44
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   12:35

”Rachetele Kalibr de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, de pe teritoriul fabricii de aluminiu Zaporizhia au distrus hangarele cu un lot mare de arme și muniții străine furnizate de Statele Unite și țările europene pentru trupele ucrainene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Mai târziu, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că lovitura Kalibr a fost lansată din Marea Neagră. Au fost trase patru rachete, potrivit Interfax.

Uzina de aluminiu Zaporizhia este o fabrică metalurgică din Zaporojie.

Kalibr este o familie de rachete de croazieră rusești cu rază lungă de acțiune dezvoltată de Novator Design Bureau (parte a Almaz-Antey Aerospace Defence Concern).Navele și submarinele rusești moderne sunt echipate cu aceste rachete.

Ieri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a declarat că ”furnizarea de arme către Kiev de către țările NATO este în esență un război împotriva Rusiei, iar Forțele Armate ale Federației Ruse urmând să considere aceste arme drept ținta lor legitimă pe teritoriul Ucrainei”.

Potrivit lui Lavrov, intenția SUA de a transfera elicoptere Mi-17 în Ucraina, care a participat la un moment dat la așa-numitul „pachet de elicoptere” în cadrul cooperării dintre Moscova și Washington cu privire la Afganistan, este o încălcare directă a obligațiilor internaționale.

„Trimiterea acestor elicoptere în Ucraina este o încălcare directă a obligațiilor într-un domeniu foarte important al relațiilor internaționale”, a spus el.

Potrivit ministrului, acesta este „un alt exemplu de lipsă de scrupule a americanilor în ceea ce privește dreptul internațional, implementarea a propriilor reguli”.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina arme transport Zaporojie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close