Antena 3 CNN Externe Rusia anunţă că dezvoltarea armelor de înaltă precizie a devenit prioritară

Rusia anunţă că dezvoltarea armelor de înaltă precizie a devenit prioritară

Rusia anunţă că dezvoltarea armelor de înaltă precizie a devenit prioritară
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Iul 2013   •   17:04
Rusia va prioritiza dezvoltarea de arme puternice cu grad ridicat de acurateţe, ale căror caracteristici de luptă ar urma să fie comparabile cu cele ale armelor de distrugere în masă, a afirmat vineri seară preşedintele rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti, conform Agerpres.
 
'Vom continua şi dezvoltarea capacităţilor noastre de descurajare nucleară, bineînţeles', a declarat liderul de la Kremlin în cadrul unei întâlniri cu veterani din al Doilea Război Mondial cu ocazia marcării a 70 de ani de la Bătălia de la Kursk. 
 
Profitând de preţul ridicat al petrolului şi gazelor naturale pe pieţele internaţionale, guvernul rus a alocat nu mai puţin de 22 de trilioane de ruble /730 de miliarde de dolari/ pentru ambiţiosul său program de reînarmare până în 2020, potrivit RIA Novosti. 
 
Armata rusă consideră că desfăşurarea masivă de arme de înaltă precizie face parte din replica Rusiei la scutul european 'antirachetă', pe care Moscova îl percepe drept o ameninţare la capacitatea sa de descurajare nucleară. În această lună, ministrul apărării Serghei Şoigu a anunţat că Rusia îşi va spori arsenalul de rachete de croazieră de 30 de ori până la finalul actualei decade. 
 

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin arme capacitate nuclear
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close