Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva COVID-19

de Diana Dragotescu    |    14 Oct 2020   •   22:00
Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva COVID-19 Hepta

Vladimir Putin a anunțat, în cadul undei ședințe de Guvern, faptul că Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva coronavirusului.

Al doilea vaccin, EpiVacCorona,a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia şi a finalizat testele umane în stadiul incipient luna trecută. Rezultatele testărilor nu au fost încă publicate iar studiul la scară largă, cunoscut sub numele de Faza III, nu a început încă, relatează Reuters.

„Trebuie să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin. Continuăm să cooperăm cu partenerii noştri străini şi ne vom promova vaccinul în străinătate”, a  declarat Vladimir Putin.

EpiVacCorona este acum al doilea vaccin autorizat pentru utilizare în Rusia. Vaccinul este bazat pe un vector de adenovirus iar până în acest moment, a existat un singur studiu al acestuia pe 100 de voluntari, între 18 şi 60 de ani, în Novosibirsk.

Un proces de testare pe scară largă efectuat cu EpiVacCorona va începe cel mai probabil în lunile noiembrie sau decembrie ale acestui an, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 1.340.000 de infecţii, bilanț care o situează pe locul patru în lume, după SUA, India şi Brazilia.

 

Sursă: Mediafax
x close