Antena 3 CNN Externe Rusia ar putea pierde zece miliarde de dolari din cauza protestelor din țările arabe

Rusia ar putea pierde zece miliarde de dolari din cauza protestelor din țările arabe

Rusia ar putea pierde zece miliarde de dolari din cauza protestelor din țările arabe
Sursa foto: Foto: charter97.org
22 Feb 2011   •   19:07

Situația tensionată din țările arabe ar putea afecta grav eonomia Rusiei. O sursă din cadrul industriei militare ruse, citată de AFP, a declarat că Rusia ar putea pierde până la zece miliarde de dolari, din cauza scăderii exportului de arme către țările arabe.

Rusia a făcut eforturi pentru a-și păstra clienții din perioada sovietică, iar pierderea contractelor cu țări ca Libia, Yemen sau Egipt ar putea însemna un declin masiv al veniturilor din exportul de arme. Suma pe care oficialul rus a menționat-o reprezintă întreg profitul din exportul de arme al Rusiei în 2010.

Oficialul militar susține că Rusia și Libia negociau, la momentul izbucnirii protestelor, un contract militar în valoare de două miliarde de dolari. Țara guvernată de Gaddafi a reprezentat al treilea cel mai mare client al Rusiei, după China și India, în ceea ce privește exportul de armament și industrie militară.

Rusia este al doilea cel mai mare exportator de industrie militară, după Statele Unite, fiind responsabilă pentru 23% din totalul armamentului vândut pe piața internațională în perioada 2005 - 2009.

×
Subiecte în articol: Rusia Libia Yemen Egipt
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close