Antena 3 Externe Rusia ar susţine "cu bucurie" înlăturarea lui Bashar al-Assad, dacă cetăţenii ar dori acest lucru

Rusia ar susţine "cu bucurie" înlăturarea lui Bashar al-Assad, dacă cetăţenii ar dori acest lucru

de G.S.    |    09 Iun 2012   •   16:50
Rusia ar susţine "cu bucurie" înlăturarea lui Bashar al-Assad, dacă cetăţenii ar dori acest lucru
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Rusia ar susţine "cu bucurie" retragerea de la putere a preşedintelui Siriei, Bashar Al-Assad, dacă sirienii ar dori acest lucru, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.
   
"Dacă sirienii vor fi de acord cu acest aspect, nu putem decât să susţinem cu bucurie o astfel de soluţie", a declarat Lavrov.
   
Serghei Lavrov a apreciat că planul emisarului internaţional Kofi Annan nu poate fi aplicat, subliniind însă că nu există opţiuni alternative. "Observ că planul lui Kofi Annan începe să intre în impas. Nu putem admite acest lucru. Nu există alternativă la acest plan", a spus Lavrov într-o conferinţă de presă.
   
Rusia nu va permite Consiliului de Securitate ONU să autorizeze o intervenţie militară străină în Siria, a reiterat Lavrov, calificând acest scenariu ca fiind "catastrofal".
   
"Nu vom permite Consiliului de Securitate să recurgă la forţă", a declarat el.
   
Moscova, un aliat al Damascului, avertiza joi că va bloca, în Consiliul de Securitate ONU, orice text care ar autoriza o intervenţie străină în Siria. "Nu va exista un mandat al ONU pentru o intervenţie străină în Siria. Vă garantez", spunea Lavrov joi. "Există părţi aflate în conflict, în special Consiliul Naţional Sirian, care nu doreşte negocieri cu regimul şi care ar continua luptele până ce Consiliul de Securitate ar acorda un mandat pentru o intervenţie străină", adăuga Lavrov.
   
Violenţele izbucnite în Siria în martie 2011 s-au soldat până acum, conform activiştilor pentru drepturile omului, cu peste 13.000 de morţi. Regimul Bashar Al-Assad este acuzat de reprimarea protestelor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close