Antena 3 CNN Externe Rusia va folosi armele nucleare dacă va fi provocată sau atacată de NATO. Declarația unui diplomat rus

Rusia va folosi armele nucleare dacă va fi provocată sau atacată de NATO. Declarația unui diplomat rus

Rusia își păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă țara este „provocată" de NATO, spune adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Rusia va folosi armele nucleare dacă va fi provocată sau atacată de NATO. Declarația unui diplomat rus
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    24 Mar 2022   •   08:28

Dmitri Polianski, unul dintre cei mai importanți diplomați ai Rusiei în Statele Unite, a vorbit cu Sky News după ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că șeful său ar putea apăsa butonul nuclear dacă țara simte că se confruntă cu o amenințare „existențială".

"Dacă Rusia este provocată de NATO, dacă Rusia este atacată de NATO, de ce nu? Suntem o putere nucleară. Nu cred că este un lucru corect să spun asta, dar nu este un lucru corect să amenințați Rusia și să încercați să interveniți. Deci, atunci când aveți de-a face cu o putere nucleară, desigur, trebuie să calculezi toate rezultatele posibile ale comportamentului tău", a afirmat Dmitri Polianski la Sky News.

Acesta a respins declarația americanilor potrivit cărora membrii forțelor armate rusești se fac vinovați de crime de război în Ucraina.

"Nu cred că noi comitem crime de război în Ucraina. Bineînțeles, nu depinde de mine să evaluez. Eu nu sunt acolo. Dumneavoastră nu sunteți acolo. Vă uitați la videoclipuri, vă uitați la multe dintre videoclipurile care sunt considerate știri false. Voi credeți un lucru, eu cred altceva", a declarat Dmitri Polianski.

Jens Stoltenberg: "Cerem Moscovei să înceteze amenințările nucleare. Vom face tot posibilul pentru a evita un război nuclear"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut declarații de presă înaintea summit-ului NATO de la Bruxelles, care se va desfășura astăzi, cu participarea președintelui SUA, Joe Biden

"Mă aștept ca la summit-ul de joi, aliații să decidă să venim cu și mai mult sprijin pentru Ucraina, inclusiv asistență de securitate cibernetică dar și echipamente pentru apărarea împotriva atacurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare.

Invazia lui Putin este brutală iar suferința umana, îngrozitoare.

Suntem deciși să facem tot ce ne stă în putință pentru a sprijini Ucraina.

Dar avem responsabilitatea de a ne asigura că acest război nu se va extinde în afara granițelor Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

"Primirea Ucrainei în NATO nu este în planurile noastre acum, dar sprijinul pentru Ucraina rămâne o prioritate", a adăugat el.

El a mai cerut Moscovei să înceteze retorica nucleară și a insistat că un război nuclear nu poate fi câștigat.

Jens Stoltenberg:  "O utilizare a armelor nucleare va schimba fundamental natura acestui război"

  • NATO își va apăra toți aliații
  • O utilizare a armelor nucleare va schimba fundamental natura acestui război iar Rusia trebuie să înțeleagă că un astfel de război nu trebuie purtat niciodată și că un astfel de război nu poate fi câștigat. Este un aspect asupra căruia Rusia s-a declarat de acord de nenumărate rânduri, dar retorica nucleară din prezent contrazice tot ce Rusia a spus în cadrul Națiunilor Unite
  • Vom face tot posibilul pentru a împiedica un război nuclear dar nu trebuie să existe nicio îndoială în legătură cu reacția noastră promptă în cazul unui atac
  • Avem planuri și știm ce vom face, dacă va fi cazul

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close