Antena 3 Externe Rusia aşteaptă explicaţii de la SUA pentru defăşurarea rachetelor din Polonia

Rusia aşteaptă explicaţii de la SUA pentru defăşurarea rachetelor din Polonia

28 Mai 2010   •   03:33
Rusia aşteaptă explicaţii de la SUA pentru defăşurarea rachetelor din Polonia
Sursa foto: rachete patriot

Moscova aşteaptă explicaţii despre desfăşurare rachetele americane Patriot lângă graniţa ruso-poloneză, arăta ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
"Până acum ni s-a spus doar un lucru: nu vă faceţi griji, aceasta nu este îndreptat împotriva voastră," arăta Lavrov.
"Am auzit deja aceasta în trecut şi considerăm că noua natură a relaţiilor dintre Washington şi Varşovia ne permite să ne aşteptăm la explicaţii mai detaliate despre ce se întâmplă" .
Declaraţia vine după ce SUA a deschis o bază militară temporară lângă oraşul polonez Morag, la 80 km de graniţa rusă.
"Nu înţelegem complet nevoia de a face paşi de natură tehnico- militară de a crea unităţi militare, o infrastructură în imediata vecinătate a graniţelor Rusiei," sublinia Lavrov.
"Acestea sunt întrebările pe care le adresăm colegilor polonezi şi partenerilor americani."
Ministrul polonez al Apărării,Bogdan Klici, saluta instalaeea sistemelor Patriot pe sol polonez, descriind acţiunea ca un pas important în consolidarea securităţii Poloniei.

"Ne opunem noii curse a înarmărilor care este pe cale să înceapă în Europa. Sistemele Patriot nu sunt măsuri de apărare anti-rachetă. Ele sunt menite pentru apărare anti-aeriană?, sublinia Lavrov.
Pe de altă parte, Rusia a anunţat că nu va desfăşura sisteme de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad că răspuns la planurile americane.


Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close