Antena 3 CNN Externe Rusia a atacat cu drone reţeaua electrică a oraşului Odesa: "Toţi utilizatorii au fost deconectaţi de la electricitate"

Rusia a atacat cu drone reţeaua electrică a oraşului Odesa: "Toţi utilizatorii au fost deconectaţi de la electricitate"

Oficialii locali din sudul Ucrainei, Odesa, au anunțat că Rusia a atacat cu drone instalațiile energetice din port, lăsând fără energie electrică atât zona cu toată infrastructura necritică, cât și o mare parte din regiunea înconjurătoare.

Rusia a atacat cu drone reţeaua electrică a oraşului Odesa: "Toţi utilizatorii au fost deconectaţi de la electricitate"
Sursa foto: Wikipedia
de Alexandra Cojoianu    |    10 Dec 2022   •   17:57

Maksym Marchenko, guvernatorul regiunii Odesa, a declarat că Rusia a folosit drone "kamikaze", în primele ore ale zilei de sâmbătă.

De asemenea, acesta a transmis că două dintre ele au fost doborâte deasupra Mării Negre.

Loviturile rusești au afectat linii de transmisie și echipamente cheie din regiunea Odesa, se arată într-o declarație postată de administrația orașului pe aplicația Telegram.

"Ca urmare, nu există electricitate în aproape toate districtele și comunitățile din regiunea noastră", a scris Marchenko pe Telegram.

"Din cauza amplorii pagubelor, toți utilizatorii din Odesa, cu excepția infrastructurii critice, au fost deconectați de la electricitate", a scris primarul din Odesa, Gennadiy Trukhanov, pe Facebook.

Odesa, cel mai mare oraș-port din Ucraina, avea o populație de peste 1 milion de locuitori înainte de invazia Rusiei din 24 februarie.

Din octombrie, Moscova a vizat infrastructura energetică a Ucrainei cu valuri de rachete și drone, Kievul recunoscând vineri că fiecare centrală termică și hidroelectrică din țară a fost avariată.

Atacul vine după ce, marți, ucrainenii ar fi utilizat o dronă de fabricație sovietică, din anii '80, pentru a lovit bazele rusești cu bombardiere strategice Tu-95, la sute de kilometri în interiorul Rusiei.

×
Subiecte în articol: Odesa Rusia Ucraina
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close