Antena 3 CNN Externe Rusia se pregătește să atace Europa după alegerile din SUA, dacă Joe Biden pierde (cotidian german) | Ce șanse sunt ca România să fie prima atacată

Rusia se pregătește să atace Europa după alegerile din SUA, dacă Joe Biden pierde (cotidian german) | Ce șanse sunt ca România să fie prima atacată

Rusia ar putea lansa un atac asupra Europei în iarna 2024 - 2025, în perioada în care Statele Unite se vor afla în perioada de tranziție între două Administrații prezidențiale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   20:13

O relatare în acest sens a fost publicată de cotidianul german Bild, înainte de Crăciun, notează presa internațională.

Publicația germană citează o sursă anonimă din serviciile secrete europene și subliniază că șansele unui atac ordonat de Moscova vor crește dacă actualul președinte democrat Joe Biden, susținător ferm al Ucrainei în războiul cu Rusia, va pierde alegerile.

Alegerile prezidențiale din SUA sunt programate pe 5 noiembrie 2024.

Dacă Biden nu va fi reales, perioada de tranziție până la preluarea președinției de către noul lider se va întinde până în ianuarie 2025.

Rusia ar putea considera oportun să lanseze un atac în Europa în timpul acestei tranziții, în special dacă fostul președinte republican Donald Trump va fi reales.

Trump a criticat în repetate rânduri ajutorul masiv acordat de SUA Ucrainei de către administrația Biden.

Polonia a anticipat că Rusia ar putea ataca un stat NATO în 36 de luni și indicat România printre posibile ținte

Sunt motive serioase de îndoială că, într-un ipotetic nou mandat al lui Trump, Statele Unite vor veni în ajutorul vreunui stat european atacat de Rusia.

Prezența SUA în NATO și însăși existența Alianței Nord-Atlantice sunt, de asemenea, puse la îndoială în perspectiva unei victorii a fostului președinte republican.

Anterior relatării din Bild, grupul de reflecție german DGAP a avertizat că Rusia ar putea lansa un atac direct împotriva NATO "în șase până la zece ani".

Agenția de securitate națională din Polonia a emis o anticipare mai pesimistă, potrivit căreia Rusia ar putea ataca NATO în mai puțin de 36 de luni.

Oficialii polonezi au sugerat Moscova ar putea viza un stat NATO din Europa de Est, între care Polonia, România, Estonia și Lituania.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close