Antena 3 CNN Externe Rusia: Autorii proiectului de rezoluţie pe tema Siriei nu au făcut destule eforturi pentru a ajunge la consens

Rusia: Autorii proiectului de rezoluţie pe tema Siriei nu au făcut destule eforturi pentru a ajunge la consens

Rusia: Autorii proiectului de rezoluţie pe tema Siriei nu au făcut destule eforturi pentru a ajunge la consens
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Feb 2012   •   13:49

Adjunctul ministrului rus de Externe consideră că ţările occidentale sunt responsabile pentru eşecul votului din Consiliul de Securitate al ONU, pe tema rezoluţiei referitoare la situaţia din Siria, conform AFP.

Oficialul a declarat că nu au fost făcute suficiente eforturi pentru ajungerea la un consens.

„Regretăm că autorii proiectului de rezoluţie pe tema Siriei nu au făcut eforturi suplimentare pentru a ajunge la un consens”, declarat Ghenadi Gatilov.

Rusia şi China au folosit drepturile de veto sâmbătă, pentru a bloca adoptarea în Consiliul de Securitate al ONU a proiectului de rezoluţie depus de puterile vestice şi de ţările arabe pentru condamnarea acţiunilor de reprimare din Siria.

Occidentul a criticat dur atitudinea Rusiei şi Chinei. Statele Unite au arătat că cele două puteri care şi-au exprimat dreptul de veto au trădat poporul sirian.

Ambasadorul francez a declarat că este un moment trist pentru democraţie. „Acesta este un moment trist pentru Consiliu, un moment trist pentru toţi sirienii şi un moment trist pentru democraţie”, a arătat Gerard Araud.

×
Subiecte în articol: Rusia China Siria rezolutie Franta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close