Antena 3 CNN Externe Rusia. Autorul atacului armat soldat cu 6 morţi a fost prins

Rusia. Autorul atacului armat soldat cu 6 morţi a fost prins

Rusia. Autorul atacului armat soldat cu 6 morţi a fost prins
24 Apr 2013   •   17:06

Principalul suspect privind atacul armat comis luni la Belgorod, Rusia, soldat cu moartea a şase persoane, a fost arestat marţi seară, anunţă autorităţile de la Moscova, transmite Agerpres.

Suspectul, identificat ca Serghei Pomazun, 32 de ani, a fost capturat în timp ce încerca să se sustragă unei patrule a poliţiei într-un tren de marfă şi a opus rezistenţă în timpul reţinerii, rănindu-l cu un cuţit pe un ofiţer de poliţie, se menţionează într-un comunicat al Ministerului rus de Interne.

Foto: RIA Novosti
La operaţiunea de căutare şi capturare a trăgătorului din Belgorod au fost mobilizaţi aproape 2.000 de poliţişti, fiind antrenate şi alte servicii din mai multe oraşe din Federaţia Rusă şi Ucraina.

Conform versiunii prezentate de autorităţile ruse, Pomazun, cu antecedente penale, a intrat luni, în plină zi, într-un magazin cu articole de vânătoare şi a împuşcat patru persoane aflate în încăpere, într-o presupusă tentativă de jaf. Apoi, a ieşit afară, unde a mai împuşcat două adolescente: prima de 14 ani a murit pe loc, iar cealaltă, de 16 ani, s-a stins din viaţă mai târziu la spital.

Atacatorul a fugit de la locul faptei la bordul unei maşini de lux, care a fost descoperită ulterior pe o stradă alăturată scenei crimei.

Acum el riscă închisoarea pe viaţă, împotriva sa fiind formulate trei capete de acuzare: crimă, furt de arme şi muniţii, precum şi furt de arme şi muniţii pentru comiterea unor crime.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close