Antena 3 CNN Externe Rusia, avertisment pentru Italia: Vor exista ”consecințe ireversibile”, dacă vor aplica sancțiuni mai dure

Rusia, avertisment pentru Italia: Vor exista ”consecințe ireversibile”, dacă vor aplica sancțiuni mai dure

Moscova avertizează Italia: dacă va lua o atitudine și mai dură în ceea ce privește sancțiunile, vor exista ”consecințe ireversibile”.

Rusia, avertisment pentru Italia: Vor exista ”consecințe ireversibile”, dacă vor aplica sancțiuni mai dure
Sursa foto: Agi.it
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2022   •   16:43

Averstismentul a venit de la Alexei Paramonov, directorul departamentului european al Ministerului rus de Externe. Acesta a spus, pentru publicația rusă Ria Novosti, că Rusia lucrează la un răspuns la sancțiunile ”ilegitime” ale Statelor Unite și ale Uniunii Europene, scrie Corriere dela Sera.

Oficialul rus și-a exprimat speranța că această campanie ”rusofobă din Europa va lăsa loc unei lucrări echilibrate pentru a garanta securitatea comună pe continent” și a subliniat că Italia, ”pe fundalul isteriei anti-ruse, a uitat brusc totul: tratatele și  acordurile bilaterale existente, natura specială a legăturilor noastre, istoria bogată de secole de relații și tradiții puternice, experiența de succes a cooperării, capitalul semnificativ de încredere reciprocă.”

”Ne aşteptăm ca la Roma, ca şi alte capitale europene – a spus el – ei să-şi vină în fire, să-şi amintească interesele profunde ale popoarelor lor, constanta paşnică şi respectuoasă a aspiraţiilor lor de politică externă”.

În ceea ce privește aprovizionarea cu energie, Paramov a amintit că "Moscova nu a folosit niciodată exporturile de energie ca instrument de presiune politică. Companiile energetice rusești și-au îndeplinit întotdeauna pe deplin obligațiile. Și continuă să o facă și acum".

Răspunsul Italiei

Ministerul Afacerilor Externe din Italia a răspuns rapid, respingând ”ferm declarațiile amenințătoare ale directorului Departamentului European al Ministerului de Externe rus Alexei Paramonov” și invitând Ministerul rus de Externe ”să acționeze pentru încetarea imediată a agresiunii ilegale și brutale a Rusiei împotriva Ucrainei, pe care Italia o condamnă cu tărie”.

”Italia împreună cu partenerii săi europeni și internaționali vor continua să exercite toate presiuni pentru ca Rusia să revină la cadrul legalității internaționale”, au mai transmis oficialii italieni.

×
Subiecte în articol: Rusia avertisment Italia Război Ucraina
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close