Antena 3 CNN Externe Avertismentul dur al Rusiei! Acuzațiile lui John Kerry ar putea atrage „consecințe juridice”

Avertismentul dur al Rusiei! Acuzațiile lui John Kerry ar putea atrage „consecințe juridice”

Avertismentul dur al Rusiei! Acuzațiile lui John Kerry ar putea atrage „consecințe juridice”
de S.T.    |    08 Oct 2016   •   16:28

Ministerul rus de Externe ar putea suspenda contactele cu Departamentul de Stat american din cauza acuzaţiilor lipsite de fundament privind presupusele crime de război din Siria, avertizează diplomaţia de la Moscova, potrivit site-ului agenţiei Tass.

„Prin acuzaţiile care cataloghează crime de război activităţile ruse din Siria Departamentul de Stat trebuie să înţeleagă că acest lucru poate conduce la organizarea unui referendum în Rusia cu următoarea întrebare: «Trebuie să oprim telefoanele la Ministerul de Externe?»”, a transmis Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Declaraţiile secretarului de Stat american, John Kerry, privind posibile crime de război care ar fi fost comise de Rusia în Siria ar putea atrage „consecinţe juridice”, a avertizat vineri seară diplomaţia rusă.

„Rusia consideră că afirmaţiile lui John Kerry privind presupuse crime de război comise de Rusia în Siria ar putea atrage consecinţe juridice”, a reacţionat Ministerul rus de Externe. „Moscova consideră inacceptabile remarcile Washingtonului referitoare la politicile Rusiei în Siria”, a transmis, la rândul său, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Rusia şi Siria ar trebui investigate pentru crime de război, a afirmat vineri secretarul de Stat american, John Kerry, după o serie de atacuri care au vizat unităţi medicale în cadrul războiului sirian. John Kerry a făcut declaraţiile în contextul în care armata siriană este acuzată că ar fi atacat un spital din regiunea Alep, incident soldat cu 20 de morţi şi sute de răniţi.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close