Antena 3 CNN Externe Rusia boicotează Deutsche Welle, după ce postul RT a fost interzis în Germania

Rusia boicotează Deutsche Welle, după ce postul RT a fost interzis în Germania

Administraţia Rusiei a anunţat, joi, retragerea licenţei de emisie Deutsche Welle, ca reacţie la interzicerea postului Russia Today (RT) pe teritoriul Germaniei, informează publicaţia Der Spiegel

Rusia boicotează Deutsche Welle, după ce postul RT a fost interzis în Germania
Sursa foto: Twitter/Moscow Times
de Alexandra Ionescu    |    03 Feb 2022   •   22:16

Autorităţile ruse au retras acreditările jurnaliştilor postului public german Deutsche Welle şi au anunţat oprirea emisiei. Ministerul rus de Externe a comunicat că deciziile au fost luate în contextul în care postul Deutsche Welle este o entitate sponsorizată din străinătate.

Anunţul Rusiei este o reacţie faţă de hotărârea Comisiei germane pentru Licenţe şi Supraveghere în domeniul Audiovizualului (ZAK) de a opri emisia postului public rus Russia Today (RT), invocând probleme birocratice. Autorităţile germane susţin că filiala germană a postului RT nu are nicio licenţă valabilă în spaţiul Uniunii Europene.

Conducerea postului RT admite că deţine o licenţă emisă de Serbia, dar argumentează că documentul este valabil în spaţiul Uniunii Europene. "Este o decizie total absurdă", a declarat Margarita Simonian, editor-şef al filialei germane a RT.

"Este vorba despre un atac la adresa libertăţii de exprimare", a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Ca reacţie la decizia Rusiei de a opri emisia postului Deutsche Welle, Claudia Roth, secretar de stat în Ministerul Culturii de la Berlin, a cerut reducerea tensiunilor bilaterale.

"Retragerea licenţei postului Deutsche Welle în Rusia şi închiderea redacţiei din Moscova sunt inacceptabile. Sunt necesare măsuri clare în sensul detensionării crizei", a afirmat Claudia Roth, conform publicaţiei Die Welt.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close