Antena 3 CNN Externe Rusia a bombardat fabrica de rachete pe care Ucraina pretinde că le-a folosit pentru a scufunda Moscova

Rusia a bombardat fabrica de rachete pe care Ucraina pretinde că le-a folosit pentru a scufunda Moscova

Bombardamentele rusești au lovit o fabrică militară din apropierea Kievului. Este cea care produce rachetele pe care Ucraina pretinde că le-a folosit pentru a scufunda nava amiral Moscova.

Rusia a bombardat fabrica de rachete pe care Ucraina pretinde că le-a folosit pentru a scufunda Moscova
Sursa foto: Twitter/ AZ Military News
de Cerasela Stafie    |    15 Apr 2022   •   21:51

Un atelier și o clădire administrativă de la uzina Vizar, care se află în apropierea aeroportului internațional Zhuliany din Kiev, au fost grav avariate din cauza grevelor Rusiei, relatează AFP, citat de The Guardian.

Rusia a anunțat că a folosit rachete Kalibr cu rază lungă de acțiune, de pe mare, pentru a lovi fabrica. Producătorul de arme de stat al Ucrainei, Ukroboronprom, a precizat că este cea care produce rachetele Neptune, folosite de armata ucraineană pentru a scufunda nava amiral Moscova.

”Au fost cinci lovituri. Angajatul meu era la birou și a fost aruncat din picioare de explozie”, a declarat Andrei Sizov, proprietarul unui atelier de lemn din apropiere.

”Ne fac să plătim pentru distrugerea Moscovei”, a spus el. Este primul bombardament major al forțelor ruse în jurul capitalei ucrainene în peste două săptămâni.

Guvernatorul regional de la Kiev a declarat că au avut loc cel puțin alte două atacuri rusești astăzi, dar nu a oferit detalii despre pagubele suferite sau despre alte victime.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close