Antena 3 CNN Externe Rusia spune că războiul s-ar putea încheia ”înainte de sfârșitul zilei de astăzi” | Care este condiția

Rusia spune că războiul s-ar putea încheia ”înainte de sfârșitul zilei de astăzi” | Care este condiția

Kremlinul nu stabilește termene pentru operațiunea specială din Ucraina, aceasta merge conform planului și își atinge obiectivele, dar Kievul poate pune capăt ostilităților în scurt timp ordonând armatei ucrainene să depună armele, a spus Dmistri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Rusia spune că războiul s-ar putea încheia ”înainte de sfârșitul zilei de astăzi” | Care este condiția
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    28 Iun 2022   •   16:24

Războiul din Ucraina se poate termina „înainte de sfârşitul zilei de astăzi” dacă Kievul ordonă „unităţilor naţionaliste să depună armele”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacţionat, după ce ieri Zelenski a cerut încetarea ostilităţilor până la sfârşitul acestui an, scrie Tass.

"Avem nevoie de un ordin pentru unitățile naționaliste, de un ordin ca armata ucraineană să depună armele. Și trebuie să îndeplinim condițiile Federației Ruse", a explicat Peskov și a adăugat că în aceste condiții, "totul se poate termina înainte de sfârșitul zilei de astăzi".

"Totul altceva sunt gândurile șefului statului ucrainean. Ne ghidăm după declarațiile președintelui nostru: o operațiune militară specială decurge conform planului și își atinge obiectivele", a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Interfax.

Ministerul rus al Apărării informează că lucrează la planuri de întărire a graniţelor de vest din cauza ştirilor despre ”noi pericole” din partea NATO.

Înaintarea Alianţei către graniţele ruse ”se desfăşoară de două decenii şi continuă, iar Moscova este conştientă de acest lucru”, a adăugat Peskov.

×
Subiecte în articol: Rusia razboi Ucraina conditii Dmitri Peskov
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close