Antena 3 CNN Externe Rusia câștigă războiul în Ucraina, în lipsa ajutorului american pentru Kiev, spune Zelenski | Cel mai dur avertisment al președintelui ucrainean

Rusia câștigă războiul în Ucraina, în lipsa ajutorului american pentru Kiev, spune Zelenski | Cel mai dur avertisment al președintelui ucrainean

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că țara sa va pierde războiul cu Rusia în cazul în care Congresul Statelor Unite ale Americii nu va debloca ajutorul militar de zeci de miliarde de dolari pentru Kiev.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   08:16

"Este necesar să transmitem în mod specific Congresului SUA că, dacă nu ajută Ucraina, Ucraina va pierde războiul", a declarat președintele în timpul unui eveniment al platformei de strângere de fonduri United24. 

Recunoscând că Ucrainei îi va fi dificil "să supraviețuiască" fără ajutorul american, Zelenski a anticipat, pe de altă parte, că dacă Rusia câștigă războiul, va ataca și alte țări.

În condițiile lipsei de muniție pentru artilerie, ucrainenii și-au concentrat în ultima perioadă eforturile pe atacuri cu drone în interiorul Rusiei.

În cel mai recent astfel de eveniment, armata rusă a declarat că a distrus 12 drone ucrainene deasupra regiunii Belgorod și trei deasupra regiunii Briansk. Ambele teritorii au fost vizate în mod regulat de Kiev.

La Zaporojie, un atac cu dronă s-a soldat cu avarii la instalațiile complexului nuclear-electric și cu mai mulți răniți. La fel ca în cazul altor incidente similare, Rusia și Ucraina s-au învinovățit reciproc pentru atac.

Donald Trump vrea să-i preseze pe ucraineni să cedeze teritorii în schimbul păcii

La situația curentă de pe front, defavorabilă Ucrainei, se adaugă perspectivele sumbre asociate unei schimbări de administrație la Washington.

Publicația Washington Post a dezvăluit "planul secret" cu care liderul republican Donald Trump, candidat pentru Casa Albă, s-a lăudat că pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina.

Planul constă în a face presiuni asupra Ucrainei pentru a accepta să cedeze teritorii Rusiei, susține publicația americană. 

Informația publicată duminică de Washington Post a fost preluată imediat de presa din Rusia.

Ziarul Kommersant a relatat că, dacă Trump câștigă alegerile prezidențiale din acest an, el va cere "ca Ucraina să cedeze Crimeea și Donbasul" Rusiei.

Potrivit unor surse din anturajul lui Trump, acesta din urmă crede că poporul ucrainean ar accepta un astfel de acord, de încetare a luptelor în schimbul cedării de teritorii.

Fostul președinte mai crede că atât Rusia, cât și Ucraina vor o cale de ieșire din război care "să salveze aparențele".

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close