Antena 3 CNN Externe Rusia cere Kievului şi Washingtonului să nu ignore interesele oamenilor din sud-estul Ucrainei

Rusia cere Kievului şi Washingtonului să nu ignore interesele oamenilor din sud-estul Ucrainei

Rusia cere Kievului şi Washingtonului să nu ignore interesele oamenilor din sud-estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: AFP
08 Apr 2014   •   13:38

Rusia este gata să se aşeze la masa negocierilor cu Statele Unite, Uniunea Europeană şi Ucraina, a declarat ministrul de Externe rus, Sergei Lavrov. El a adăugat că discuţiile ar putea începe în 10 zile.

Şeful diplomaţiei de la Moscova a mai spus că la negocieri ar trebui să participe şi reprezentanţii regiunilor din sud-estul Ucrainei.

"Guvernul de la Kiev, stabilit în urma unei lovituri de stat, nu a întreprins niciun pas pozitiv în ceea ce priveşte aceste regiuni. Locuitorii de aici cred că interesele lor sunt ignorate sistematic de către autorităţile de la Kiev", susţine Lavrov.

"Nici Kievul şi nici Washingtonul nu au prezentat Moscovei o schiţă a reformei constituţionale din Ucraina", a precizat diplomatul rus.

Administraţia americană acuză "forţele externe" că provoacă protestele din sud-estul Ucrainei, aruncând vina asupra altora, a continuat Lavrov.

"Am auzit declaraţia lui Jay Carney (n.r. Secretarul de Presă al Casei Albe), care spune că demonstranţii din sudul Ucrainei sunt plătiţi şi că există forţe externe care susţin protestele. Sună la fel ca acum cinci luni, atunci când descria protestele din Piaţa Maidan, din centrul Kievului", a conchis răspicat Lavrov.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close