x close

Rusia cere Republicii Moldova să discute despre efectele asocierii cu UE

de G.C.P    |    26 Feb 2014   •   18:02
Rusia cere Republicii Moldova să discute despre efectele asocierii cu UE

Moscova recomandă insistent Republicii Moldova să participe la discuţiile privind efectele asocierii ei cu Uniunea Europeană, a declarat ambasadorul rus de la Chişinău, Farid Muhametşin.

"Noi considerăm că este oportună includerea specialiştilor moldoveni în cadrul consultărilor generale. Noi trebuie să-i informăm pe toţi participanţii la discuţii despre eventualele consecinţe ale asocierii Republicii Moldova cu UE, în ceea ce priveşte poziţia Rusiei în această problemă", a declarat ambasadorul, citat de Infotag.

Conform opiniei ruse, necesitatea participării experţilor moldoveni la astfel de discuţii a fost abordată de două ori pe parcursul ultimelor şase luni: la reuniunea miniştrilor de externe din Federaţia Rusă şi Republica Moldova, Serghei Lavrov şi Natalia Gherman, şi la întrevederea personală a oficialului rus cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Valeriu Lazăr.

Reuniunea următoare a experţilor din Rusia cu partenerii acestora din Uniunea Europeană a fost programată pentru 14 martie, la Bruxelles.

Parteneri
Parteneri
sati