Antena 3 CNN Externe Rusia ceruse FBI monitorizarea şi anchetarea lui Tsarnaev încă din 2011

Rusia ceruse FBI monitorizarea şi anchetarea lui Tsarnaev încă din 2011

Rusia ceruse FBI monitorizarea şi anchetarea lui Tsarnaev încă din 2011
22 Apr 2013   •   13:47

Rusia a cerut Biroului Federal de Investigaţii (FBI), în anul 2011, să-l monitorizeze şi ancheteze pe Tamerlan Tsarnaev, unul dintre suspecţii atantatelor din Boston, a declarat o sursă oficială, din sistemul juridic american,  pentru Reuters.
FBI a informat pe siteul său că "un guvern străin", nespecificând care, a solicitat mai multe informaţii despre Tsarnaev. Conform acestei cereri, FBI a întreprins o anchetă la începutul lui 2011.

Conform ipotezelor lansate de ruşi, Tsarnaev era un islamist radical şi se pregătea să părăsească SUA pentru a se alătura unei grupări extremiste necunoscută.

La rândul lor, reprezentaţii FBI spun că au analizat toate informaţiile disponibile, "au interceptat convorbirile telefonice ale suspectului, au verificat activitatea sa de pe internet sau asocierea lui la promovarea radicalismului de orice natură". De asemenea, autorităţile americane susţin că au verificat deplasările externe şi planurile de călătorie ale suspectului. În timpul anchetei, toţi membrii familiei Tsarnaev au fost interogaţi.

După ce au analizat datele obţinute, FBI nu a găsit niciun element de suspiciune la acea vreme.

"FBI nu a descoperit nicio intenţie teroristă, internă sau externă, iar aceste rezulate au fost furnizate guvernului străin, care solicitase această anchetă, în vara lui 2011. FBI a cerut informaţii suplimentare şi specifice de la respectiva administraţie, dar acestea nu ne-au parvenit niciodată"

×
Subiecte în articol: FBI Rusia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close