Antena 3 CNN Externe Rusia vorbește despre o alianță militară cu China și Siria: "A venit timpul!"

Rusia vorbește despre o alianță militară cu China și Siria: "A venit timpul!"

Rusia vorbește despre o alianță militară cu China și Siria: "A venit timpul!"
19 Aug 2016   •   21:32

Vladimir Komoedov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, a declarat că dorinţa armatei chineze de a îmbunătăţi relaţiile cu Siria ar putea reprezenta primul pas în formarea unei alianţe politico-militare a statelor care nu sunt membre NATO, informează site-ul agenţiei TASS.

Guan Youfei, şeful Biroului comisiei militare chineze pentru alianţe internaţionale militare, a afirmat în cadrul unei întrevederi cu Ministrul Apărării din Siria, generalul Fahd Jassem al-Freij, că Ministerul Apărării din China doreşte să sprijine cooperarea militară chineză cu statul sirian.

În privinţa acestei afirmaţii, Vladimir Komoedov, preşedintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a declarat jurnaliştilor: "Interesul armatei chineze pentru Siria este primul pas către o alianţă politico-militară a statelor care nu fac parte din blocul NATO. A venit timpul pentru formarea unei asemenea coaliţii".

Vladimir Komoedov a adăugat că dacă Rusia, China, India şi Iranul ar întreprinde acţiuni comune în Orientul Mijlociu, problema eliminării terorismului şi a reţelei Stat Islamic ar fi rezolvată într-un an.

"Nu este vorba numai de potenţialul militar al acestor jucători, ci şi de influenţa lor politică", a subliniat Komodoev.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close