Antena 3 CNN Externe Rusia consideră Kievul responsabil de moartea angajatului Crucii Roşii, la Doneţk

Rusia consideră Kievul responsabil de moartea angajatului Crucii Roşii, la Doneţk

Rusia consideră Kievul responsabil de moartea angajatului Crucii Roşii, la Doneţk
Sursa foto: Foto: presstv.ir
03 Oct 2014   •   17:05

Rusia a acuzat vineri forţele ucrainene că sunt responsabile de moartea unui angajat elveţian al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), ucis joi într-un bombardament la Doneţk, bastion al insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, scrie AFP.
   
"Kievul nu vrea să recunoscă un lucru evident: cartierul din Doneţk care a fost ţinta tirurilor este situat pe teritoriul controlat de rebeli, iar tirurile au fost efectuate din poziţii ocupate de forţele ucrainene", a afirmat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.
   
"Condamnăm ferm aceste acte care constituie o încălcare grosieră a dreptului umanitar internaţional", subliniază comunicatul.
   
Moscova a primit această veste cu "profundă tristeţe şi indignare" şi insistă pentru o "anchetă obiectivă şi meticuloasă privind uciderea angajatului CICR şi urmărirea celor responsabili", adaugă ministerul.
   
Forţele ucrainene şi rebelii se acuză reciproc că se află la originea bombardamentelor care vizează cartiere rezidenţiale din Doneţk şi pentru moartea angajatului CICR.
   
Centrul oraşului Doneţk a fost vizat joi de un atac cu obuze, unele proiectile căzând într-un centru comercial, a anunţat Primăria oraşului aflat sub controlul insurgenţilor proruşi. Este vorba de primul incident de acest fel produs la Doneţk după acordul de încetare a focului din 5 septembrie.
  
Un angajat elveţian al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a fost ucis joi în atacul cu obuze de la Doneţk, au anunţat surse din cadrul serviciilor de securitate. O echipă a Agenţiei France-Presse a văzut corpul angajatului Crucii Roşii în faţa sediului organizaţiei umanitare internaţionale.
   
"Victima este un bărbat din Geneva care făcea parte din misiunea locală a Crucii Ruşii", a declarat Andrei Livcenko, membru al echipelor locale de intervenţie.
 

×
Subiecte în articol: donetk Crucea Rosie Rusia Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close