Antena 3 CNN Externe Rusia creşte nivelul de alertă al trupelor din Osetia de Sud

Rusia creşte nivelul de alertă al trupelor din Osetia de Sud

Rusia creşte nivelul de alertă al trupelor din Osetia de Sud
Sursa foto: armata rusa
05 Aug 2009   •   10:01

Rusia şi-a desfăşurat trupele din Osetia de Sud în alertă sporită după provocările Georgiei.
"Situaţia este cu adevărat îngrijorătoare, iar provocările din partea Georgiei continuă în ajunul aniversării unui an de la evenimentele din august?, declara Andrei Nesterenko, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de RIA Novosti.
?Din acest motiv alerta de luptă a militarilor şi grănicerilor ruşi din Osetia de Sud a fost crescută" . Oficialul mai subllinia că Rusia va face totul pentru a preveni o escaladare a tensiunii.
În acelaşi timp, ambasadorul rus din Osetia de Sud, Dmitri Medoev, preciza şi că forţele locale de ordine au fost puse în alertă.
Tensiunile de la graniţa dintre Georgia şi Osetia de Sud au luat amploare în zilele de dinaintea aniversării unui an de la războiul dintre Rusia şi Georgia.
În timp ce Georgia acuză Osetia de Sud de atacarea satelor georgiene, republica separatistă susţine că suburbiile capitalei Ţhinvali au fost atacate cu tiruri de mortiere.
Ministerul rus de al Apărării a avertizat că se va folosi forţa militară pentru apărarea Osetiei de Sud în caz că vor continua provocările.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close