Antena 3 CNN Externe Rusia critică posibila suspendare din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Votul se va da astăzi

Rusia critică posibila suspendare din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Votul se va da astăzi

Suspendarea drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalității Consiliului, a spus șeful misiunii Rusiei la ONU.

Rusia critică posibila suspendare din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Votul se va da astăzi
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / Evgeny Biyatov
de Mia Lungu    |    07 Apr 2022   •   08:51

 "Dacă rezoluția va fi adoptată, occidentalii vor putea să impună în mod liber celorlalte țări conceptele și viziunea lor asupra drepturilor omului care îi mulțumesc pe ei și pe complicii lor occidentali", a spus șeful misiunii Rusiei la ONU într-o declarație pentru agenția de știri Tass, citată de BBC News.

"Suspendarea drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalității Consiliului, îi va afecta eficiența și va submina complet încrederea nu doar în Consiliul pentru Drepturile Omului, ci în întregul sistem ONU pentru drepturile omului", a declarat Gennady Gatilov.

Misiunea Rusiei la ONU de la New York a cerut țărilor să "se pronunțe împotriva rezoluției antirusești".

Este nevoie de o majoritate de două treimi pentru a exclude Rusia.

Rezoluția a fost introdusă de SUA după ce au apărut dovezi ale unor crime împotriva civililor în Bucea.

ONU va organiza astăzi un vot pentru a stabili dacă Rusia ar trebui să fie exclusă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR).

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close