Antena 3 CNN Externe Rusia a declarat încetarea temporară a focului în Ucraina, pentru a permite civililor să părăsească zonele de conflict

Rusia a declarat încetarea temporară a focului în Ucraina, pentru a permite civililor să părăsească zonele de conflict

Rusia declară încetarea focului în Ucraina pentru a le permite civililor să părăsească zonele de conflict. Coridoarele umanitare și rutele de ieșire pentru civili din Mariupol și Volnovakha au fost convenite cu partea ucraineană, relatează presa din Kiev.

Rusia a declarat încetarea temporară a focului în Ucraina, pentru a permite civililor să părăsească zonele de conflict
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA
de Mia Lungu    |    05 Mar 2022   •   11:00

Ruşii nu vor mai ataca începând cu ora 10:00, ora Moscovei (ora 9:00 în România). Încetarea temporară a focului a fost hotărâtă, între partea rusă şi ucraineană, în cadrul celei de-a doua runde de negocieri ce a avut loc în urmă cu două zile în Belarus. 

UPDATE 11.00: Șeful administrației militare din regiunea Donețk, Pavlo Kirilenko, confirmă încetarea temporară a focului începând cu ora 11.00, ora României. Ulterior, și primarul din Mariupol a anunțat încetarea focului pentru evacuarea populației.

Potrivit informațiilor Centrului de Coordonare sub conducerea șefului Administrației Regionale Civil-Militare Donețk, Pavel Kirilenko, astăzi, între orele 9:00 și 16:00, va fi instituit un regim de tăcere. De la ora 11:00 începe evacuarea populației civile.

Traseul Mariupol - Nikolskoye - Rozovka - Pologi - Orehov - Zaporojie a fost ales drept coridor „verde” umanitar.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că astăzi se vor deschide coridoarele umanitare din orașele Mariupol și Volnovakha.

Un „regim de liniște” va fi implementat pentru ca populația civilă să părăsească orașele, a precizat Ministerul Apărării, potrivit presei ruse citate de BBC.

"Astăzi, 5 martie, se anunţă o încetare a focului începând cu 10:00, ora Moscovei, şi deschiderea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol şi Volovaha", a anunţat Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de EFE, Reuters şi AFP

Încetarea focului în Mariupol va dura 7 ore. Evacuarea civililor se va face cu autobuzele

Încetarea focului în orașul Mariupol din Ucraina va dura 7 ore, iar evacuarea civililor se va face cu autobuze, au anunțat autoritățile locale.

Potrivit BBC, care citează autoritățile din Mariupol, încetarea focului va dura 7 ore, între orele locale 9.00 și 16.00, iar evacuarea civililor va începe la ora locală 11.00.

Traseul coridorului umanitar este de la Mariupol la Zaporizhzhia, un oraș situat în vestul țării.

Autobuzele vor pleca din trei locații din oraș, iar pe traseul stabilit va putea circula și transportul privat. Autorităților le-au cerut șoferilor să folosească la maximum tot spațiul pe care îl au în vehicule.

Deplasarea în afara traseului stabilit este strict interzisă.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close