Antena 3 CNN Externe Rusia s-a dezlănțuit în Ucraina după încheierea vizitei lui Xi Jinping | Val de atacuri cu drone și zeci de victime civile

Rusia s-a dezlănțuit în Ucraina după încheierea vizitei lui Xi Jinping | Val de atacuri cu drone și zeci de victime civile

Rusia a lansat atacuri aeriene puternice în Ucraina după încheierea vizitei la Moscova a președintelui Chinei, Xi Jinping.

Rusia s-a dezlănțuit în Ucraina după încheierea vizitei lui Xi Jinping | Val de atacuri cu drone și zeci de victime civile
Sursa foto: Twitter @DefenceU
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   12:37

Au fost atacate atât regiunea Kiev, cât și ținte din Odesa, unde a fost lovită o clădire a Bisericii Ortodoxe, relatează Antena 3 CNN.

În regiunea Kiev, rușii au atacat cu drone iar la Odesa, tirul rusesc a fost executat cu rachete.

Un bilanț preliminar indica trei persoane ucise în zona capitalei ucrainene.

Bilanțul a fost majorat ulterior la patru morți, după ce a fost găsit cadavrul unui bărbat de 40 de ani sub ruinele unui cămin din orașul Rjîșciv, după cum a relatat Andrii Niebitov, șeful poliției regionale, citat de CNN.

Citește și: Xi Jinping și Vladimir Putin, umăr lângă umăr la Kremlin, la intonarea imnurilor de stat

Oficialul ucrainean a mai precizat că peste 20 de persoane au ajuns în spital în urma atacurilor rusești și mai mult de 200 au fost evacuate. Cinci oameni erau în continuare dispăruți la ora acestei actualizări.

Potrivit autorităților ucrainene, rușii au lansat 21 de drone cu puțin timp înainte de miezul nopții de marți spre miercuri

Forțele Kievului susțin că au doborât 16 dintre acestea.

Declarația comună a președinților chinez și rus nu relevă progrese în soluționarea conflictului din Ucraina

Această intensificare a atacurilor rusești cu drone și rachete după încheierea vizitei la Moscova a președintelui Chinei vine pe fondul rezultatelor nesemnificative ale discuțiilor între Vladimir Putin și Xi Jinping în ceea ce privește pacea în Ucraina.

CNN consemnează că cei doi președinți au făcut apel la încetarea acțiunilor care "cresc tensiunile" și "prelungesc războiul", potrivit declarației comune emise de Ministerul de Externe al Chinei.

Însă declarația nu recunoaște invazia rusă și operațiunile militare prelungite ale Rusiei în Ucraina drept cauză a crizei.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close