Antena 3 CNN Externe Rusia a dezvoltat un vaccin pentru adolescenți un spray nazal anti- COVID-19. Ultimul a fost utilizat și de Vladimir Putin

Rusia a dezvoltat un vaccin pentru adolescenți un spray nazal anti- COVID-19. Ultimul a fost utilizat și de Vladimir Putin

Cercetările asupra COVID-19 au făcut progrese în Rusia. A fost dezvoltată atât o nouă versiune a vaccinului, destinată adolescenților, cât și un spray nazal pe care președintele Vladimir Putin a spus că l-a utilizat a doua zi după ce i-a fost administrată doza booster.

Rusia a dezvoltat un vaccin pentru adolescenți un spray nazal anti- COVID-19. Ultimul a fost utilizat și de Vladimir Putin
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Noi 2021   •   18:15

Putin a declarat, în comentarii transmise de televiziunile din Rusia, că a fost inoculat la șase luni după doza de rapel a vaccinului Sputnik V, pentru că nivelul anticorpilor săi a scăzut.

Liderul de la Kremlin a dezvăluit că doza a treia a fost injectabilă și urmată a doua zi de o pulbere pulverizată în ambele nări.

"Asta a fost tot, nu am simțit nimic. Nimic. Azi, după aceste două proceduri, deja am făcut ceva sport dimineața", a spus el, scrie Reuters.

Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de investiții directe (RDIF), care a dezvoltat vaccinul emblematic al Rusiei și îl comercializează în străinătate, a declarat că sprayul nazal va putea fi comercializat altor țări începând de anul viitor.

În întreaga lume au loc cercetări pentru dezvoltarea unor spray-uri nazale care să ajute la prevenirea și tratarea COVID-19, în special având în vedere că mucoasa nasului a fost identificată ca un punct cheie de intrare în corp al virusului.

Totodată, vicepremierul Tatiana Golikova a anunțat că Ministerul Sănătății va înregistra un nou vaccin, Sputnik M. Acesta va fi utilizat pentru copiii cu vârste între 12 și 17 ani.  Acesta ar fi disponibil de la sfârșitul lunii decembrie.

"Astăzi va fi înregistrat de Ministerul Sănătăţii vaccinul Gam-COVID-Vac M, dezvoltat de Centrul Gamaleia pentru copii de 12-17 ani", a spus acesta.

Serul este dezvoltat de acelaşi institut care a creat şi vaccinul Sputnik V și reprezintă o variantă de cinci ori mai puţin dezvoltată. Studiile clinice au început la data de  5 iunie, la Moscova.

În Rusia, copiii cu vârste sub 15 au nevoie de acordul părinților pentru a se vaccina. Adolescenții de peste această vârstă vor putea lua decizia pe cont propriu.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close