Antena 3 CNN Externe Rusia anunță "încheierea exercițiilor" la granița cu Ucraina și trimite mai multe rachete în Belarus

Rusia anunță "încheierea exercițiilor" la granița cu Ucraina și trimite mai multe rachete în Belarus

Armata rusă a trimis mai multe baterii antiaeriene Panţîr-S din Extremul Orient în Belarus pentru exercițiile comune "Allied Resolve 2022", potrivit unui anunț făcut sâmbătă de Ministerul Apărării de la Moscova.

Rusia anunță "încheierea exercițiilor" la granița cu Ucraina și trimite mai multe rachete în Belarus
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Ian 2022   •   15:29

Evoluția vine după ce oficiali ai SUA au semnalat că Rusia a continuat, săptămâna aceasta, să-și întărească forțele mobilizate la frontiera cu Ucraina, după ce a primit răspunsuri oficiale scrise din partea Statelor Unite și NATO cu privire la preocupările de securitate ale Moscovei în Europa.

Divizionul de baterii Panţîr-S - care se bazează pe rachete sol-aer cu rază scurtă şi medie de acțiune - a fost întâmpinat cu pâine şi sare în Belarus, conform presei ruse pro-Kremlin.

Un divizion este format din 12 vehicule de luptă, fiecare din ele având capacitatea de a transporta 12 rachete antiaeriene.

Exercițiile din Belarus - de unde se poate lansa un atac în Ucraina - planificate până pe 20 februarie

În Belarus, unde Rusia a concentrat importante trupe și tehnică militară, între care avioane de vânătoare Su-35S, exercițiile comune urmează să înceapă.

Ministrul adjunct al apărării rus, Aleksandr Fomin, a arătat recent că, într-o primă etapă - până pe 9 februarie - este planificată relocarea trupelor și crearea grupurilor armate.

În a doua etapă - din 10 februarie până în 20 februarie - ar urma să se desfășoare exercițiile "Allied Resolve-2022", potrivit celor spuse de ministrul rus.

Rusia anunță încheierea exercițiilor în Districtul Vest și revenirea soldaților în cazărmi

Tot sâmbătă, Rusia a anunțat încheierea exercițiilor în Districtul militar Vest, care include zone de la granița cu Ucraina, Belarus, țările baltice și Finlanda, și revenirea unităților participante în cazărmile de la bazele lor.

"Toate sarcinile trasate trupelor, ca parte a verificării pregătirii de luptă, au fost îndeplinite în totalitate", a spus comandantul forțelor Districtului militar Vest, generalul Aleksandr Juravliov, precizând că "activitățile planificate de antrenare pentru luptă" continuă în poligoane.

Exercițiile în Districtul militar Vest al Federației Ruse au început în data de 25 ianuarie, pe fondul tensiunilor crescute între Occident şi Moscova, pe care Vestul o suspectează că planifică o invazie în țara vecină.

Lansator de rachete Panțîr-S

×
Subiecte în articol: Rusia Belarus Panțîr-S rachete
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close