Antena 3 CNN Externe Rusia elimină limita superioară a vârstei soldaților, pentru a consolida forța de invazie a Ucrainei

Rusia elimină limita superioară a vârstei soldaților, pentru a consolida forța de invazie a Ucrainei

Parlamentarii ruși au votat pentru aprobarea unei noi legi, care ar elimina limitele de vârstă pentru soldații cu contracte militare.

Rusia elimină limita superioară a vârstei soldaților, pentru a consolida forța de invazie a Ucrainei
Sursa foto: Twitter / Euromaidan Press
de Cerasela Stafie    |    25 Mai 2022   •   15:22

Duma de stat rusă a aprobat miercuri o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru serviciul contractual în armata țării, un alt semn că țara se confruntă cu o lipsă de infanterie pentru a-și continua ofensiva în Ucraina. În prezent, doar rușii de 18-40 de ani și străinii de 18-30 de ani pot încheia un prim contract cu armata.

Legea a fost introdusă săptămâna trecută de membrii partidului de guvernământ Rusia Unită, care au spus că această mișcare va permite armatei să folosească abilitățile profesioniștilor mai în vârstă.

O notă care însoțește propunerea de lege spunea că ”pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, exploatarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști de înaltă profesie. Experiența arată că devin astfel până la vârsta de 40-45 de ani”.

Parlamentarii au adăugat că legislația propusă va facilita, de asemenea, recrutarea de medici civili, ingineri și specialiști în operațiuni și comunicații, scrie The Guardian.

Experții militari spun că Rusia se confruntă cu pierderi nesustenabile de trupe și echipamente în Ucraina, după o serie de eșecuri militare care au forțat Moscova să își reducă obiectivele de război.

 

×
Subiecte în articol: Rusia eliminare limită vârstă soldati
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close