Antena 3 CNN Externe Rusia este şi mai aproape de OPEC

Rusia este şi mai aproape de OPEC

Rusia este şi mai aproape de OPEC
12 Dec 2008   •   03:31

Preşedintele rus, Dimitri Medvedev, a refuzat să excludă posibilitatea ca Rusia să se alăture OPEC şi a dezvăluit că Rusia ar putea reduce producţia de petrol pentru a reglementa preţul.
?Vreau să spun că suntem gata să ne alăturăm OPEC, trebuie să ne protejăm- aceasta este baza veniturilor noastre- atât în ce priveşte petrolul, cât şi gazul. Şi asemenea măsuri protecţioniste ar putea fi legate şi de reducerea producţiei?, declara Medvedev.
Vorbind din nou despre importanţa veniturilor din petrol pentru Rusia, Medvedev a adăugat că ?vom acţiona aşa cum considerăm?.
Preţurile mondiale la petrol au căzut cu peste 60% de la un record de 147 dolari per baril în iunie la sub 50 de dolari.
Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol (OPEC) doreşte să aibă o întâlnire extraordinară în Algeria pe 17 decembrie pentru a decide reducerea producţiei.
Un oficial LUKoil declara că OPEC ar putea decide reducerea producţiei cu 2,5 milioane barili pe zi, decizie ce va fi susţinută şi Rusia. Se aşteaptă în acest fel o creştere a preţului la 60-80 dolari per baril.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rusia Dmitri Medvedev OPEC
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close