Antena 3 CNN Externe Rusia exclude noi discuții la Geneva privind Ucraina. Lavrov: O nouă conferinţă nu are niciun sens

Rusia exclude noi discuții la Geneva privind Ucraina. Lavrov: O nouă conferinţă nu are niciun sens

Rusia exclude noi discuții la Geneva privind Ucraina. Lavrov: O nouă conferinţă nu are niciun sens
de S.T.    |    07 Mai 2014   •   09:51

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a apreciat că o nouă conferinţă la Geneva privind Ucraina nu au "niciun sens" şi a pledat pentru lansarea unui "dialog naţional" în această ţară.

Serghei Lavrov consideră că nu e nevoie de noi discuții, pentru că acordul din aprilie dintre SUA, UE și Rusia, de de-escaladare a crizei, nu a fost implementat, scrie BBC.

"O nouă rundă de negocieri în acelaşi format, fără reprezentanţi ai opoziţiei regimului actual, nu are niciun sens. Desigur, am putea discuta în continuu despre aceleaşi subiecte, despre ce trebuie făcut şi la ce am ajuns", a declarat Lavrov, potrivit RIA Novosti.

Ministrul ucrainean de Externe a declarat marţi, la Viena, că Ucraina este "întotdeauna pregătită" pentru continuarea negocierilor în cadrul unei noi reuniuni la Geneva.

Aproape 30 de miniştri de Externe, inclusiv şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi ministrul ucrainean de Externe, Andrei Deşciţa, au început marţi, la Viena, noi negocieri diplomatice în speranţa evitării unui război civil în Ucraina, după ce peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa în confruntările din oraşul separatist prorus Slaviansk.

Citește și:

Masacrul de la Odesa, în IMAGINI ȘOCANTE! Au fost găsite zeci de cadavre carbonizate



×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Serghei Lavrov Rusia
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close