Antena 3 CNN Externe Rusia va organiza exerciții cu parașuta în apropierea Ucrainei care simulează capturarea unui nou teritoriu

Rusia va organiza exerciții cu parașuta în apropierea Ucrainei care simulează capturarea unui nou teritoriu

Moscova va organiza exerciții militare în apropiere de granița cu Ucraina în această săptămână, cu peste 1.000 de parașutiști antrenându-se pentru a captura un nou teritoriu, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Rusia va organiza exerciții cu parașuta în apropierea Ucrainei care simulează capturarea unui nou teritoriu
Sursa foto: Uk News
de Alexandra Ionescu    |    23 Dec 2021   •   11:41

În exercițiu vor fi implicați aproximativ 1.200 de militari și peste 250 de vehicule și avioane, care va fi împărțit între terenurile de antrenament din Crimeea – pe care Rusia a anexat-o Ucrainei în 2014 – și provincia vecină Krasnodar.

Interfax a citat ministerul spunând că trupele vor simula capturarea unei zone ca parte a unei operațiuni ofensive.

Exercițiile au loc pe fondul unui conflict între Moscova și Occident din cauza aspirațiilor NATO ale Kievului.

Rusia a adunat zeci de mii de militari în apropierea Ucrainei și a cerut ca vecinul său din sud să nu fie admis în alianța de apărare și să nu fie desfășurate arme ofensive acolo sau în alte țări vecine.

Președintele Vladimir Putin caută garanții obligatorii din punct de vedere juridic în acest sens și a transmis datele propuse de Statele Unite pentru discuții, a anunțat joi agenția de presă RIA, citând Ministerul rus de Externe, fără a preciza calendarul.

El l-a citat pe ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov spunând că Moscova nu va fi de acord cu nicio condiție prealabilă pentru discuții, informează Uk Time News.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close