Antena 3 CNN Externe Rusia ”va fi forțată să răspundă, inclusiv cu măsuri militare-tehnice”, dacă nu există garanții de securitate din SUA

Rusia ”va fi forțată să răspundă, inclusiv cu măsuri militare-tehnice”, dacă nu există garanții de securitate din SUA

Ministerul rus de externe a reacționat la răspunsul american cu privire la garanțiile de securitate cerute de Moscova. Rusia ”va fi forțată să răspundă, inclusiv cu măsuri militare-tehnice”, dacă nu există garanții de securitate din SUA, a transmis Kremlinul.

Rusia ”va fi forțată să răspundă, inclusiv cu măsuri militare-tehnice”, dacă nu există garanții de securitate din SUA
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    17 Feb 2022   •   17:18

Scrisoarea nu a fost publicată, dar jurnaliștii de la ziarul rus Kommersant au văzut documentul de 10 pagini și i-au făcut o defalcare completă.

Joi, ambasadorului SUA John Sullivan, care a fost invitat la Ministerul rus de Externe, a primit reacția Moscovei la răspunsul american primit anterior cu privire la proiectul de tratat rusesc dintre Federația Rusă și Statele Unite privind garanțiile de securitate. Documentul de 10 pagini notează că ”partea americană nu a dat un răspuns constructiv elementelor de bază ale proiectului de tratat elaborat de partea rusă cu Statele Unite privind garanțiile de securitate”. Rusia, după cum a avertizat Ministerul rus de Externe, va fi obligată să răspundă.

„A fost ignorată natura pachetului de propuneri rusești, din care s-au ales în mod deliberat subiecte ”conveniente”, care, la rândul lor, au fost „răsucite” în direcția creării de avantaje pentru Statele Unite și aliații săi. Această abordare, precum și retorica însoțitoare a oficialilor americani, întărește îndoielile legitime că Washingtonul este cu adevărat angajat să repare situația de securitate europeană,” a transmis Ministerul rus de Externe.

Moscova este ”alarmată de creșterea activității militare a Statelor Unite și a NATO direct la granițele Rusiei. ”Liniile roșii” ale Rusiei și interesele sale fundamentale de securitate, precum și dreptul suveran al Rusiei de a le proteja, continuă să fie ignorate”. 

”Cerințele finale de retragere a trupelor din anumite zone de pe teritoriul Rusiei, însoțite de amenințări cu sancțiuni mai dure, sunt inacceptabile și subminează perspectivele de a ajunge la acorduri reale”, se arată în scrisoarea Kremlinului.

”În absența disponibilității părții americane de a conveni asupra garanțiilor ferme, obligatorii din punct de vedere juridic, pentru a ne asigura securitatea din partea Statelor Unite și a aliaților săi, Rusia va fi obligată să răspundă, inclusiv prin punerea în aplicare a unor măsuri de caracter militar-tehnic,” a subliniat Ministerul rus de Externe.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close