Antena 3 CNN Externe Rusia va lansa găina autohtonă ”Smena 9” pentru a contracara sancțiunile Occidentale

Rusia va lansa găina autohtonă ”Smena 9” pentru a contracara sancțiunile Occidentale

Rusia va lansa găina autohtonă ”Smena 9” pentru a contracara efectele produse de sancțiunile Occidentale asupra lanțurilor logistice și producției de ouă și carne de pui.

Rusia va lansa găina autohtonă ”Smena 9” pentru a contracara sancțiunile Occidentale
Sursa foto: Pexels/ Alison Burrell
de Alexandra Ionescu    |    31 Mar 2022   •   09:22

Acest lucru a fost anunțat de ministrul Agriculturii, Dmitri Patrushev, la o ședință a Comitetului Dumei de Stat pentru Probleme Agrare.

„Împreună cu Ministerul Educației și Științei, am elaborat și propuneri pentru lansarea promptă a găinilor autohtone de carne „Smena 9”. O scrisoare corespunzătoare a fost trimisă premierului”, a spus acesta.

Patrushev a mai spus că departamentele și întreprinderile caută un înlocuitor pentru furnizorii străini de ambalaje alimentare, în primul rând produse lactate și alimente pentru copii.

„În ceea ce privește produsele lactate și alimentele pentru copii, aș dori să remarc următoarele: pentru a menține stabilitatea pe acest segment, împreună cu mediul de afaceri și Ministerul Industriei și Comerțului, căutăm oportunități de înlocuire a furnizorilor străini de ambalaje,” el a spus, potrivit Interfax.

În același timp, șeful Ministerului Agriculturii a remarcat că această muncă nu este ușoară. „Dar totuși, mergem înainte”, a spus el.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close