x close

Rusia ia măsuri după atacul american din Siria

26 Apr 2017   •   12:59
Rusia ia măsuri după atacul american din Siria Foto: Facebook/ Vladimir Putin

Rusia a luat măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea forțelor sale în Siria, după atacul cu rachete de croazieră al Statelor Unite asupra bazei siriene Shayrat din 7 aprilie, a declarat miercuri ministrul apărării rus, generalul de armată Serghei Șoigu, citat de DPA.

„Considerăm atacul cu rachete drept o încălcare gravă a dreptului internațional. Mai mult, acțiunile Washingtonului au reprezentat o amenințare pentru viețile militarilor noștri care luptă în Siria împotriva terorismului. Astfel de pași ne forțează să luăm măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea trupelor ruse", a reiterat generalul Șoigu, citat de TASS.

La 7 aprilie, forțele americane au lansat 59 de rachete de croazieră de tipul Tomahawk asupra unei baze aeriene siriene din provincia Homs, ca răspuns la un presupus atac cu arme chimice atribuit de Occident regimului sirian în provincia Idlib. Potrivit Pentagonului, de la această baza ar fi decolat avioanele care au lansat atacul chimic asupra localității Khan Shaykhun.

Responsabili americani au declarat în repetate rânduri că Washingtonul a avertizat dinainte Moscova cu privire la acest atac, știind de prezența unui număr redus de militari ruși la această bază.

Rusia a intrat în conflictul din Siria la sfârșitul anului 2015. O coaliție condusă de SUA desfășoară independent raiduri aeriene împotriva grupărilor jihadiste în Siria, precum Statul Islamic.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Rusia Siria american SUA atac rachete masuri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati